Resfeber!

Jag tror det var först IDAG som jag insåg att vi sitter på ett plan till Filippinerna om två veckor och ska verkligen GÖRA det här! Det känns drömlikt och så himla spännande!
Fortsätter att leta information om CRC (The Convention on the Rights of a Child) på engelska och har hittat en fantastikt barnvänlig version som förklarar innebörden av varje artikel med både bilder och text. Det tycker jag om! Orginalversion är väldigt formel och inte speciellt konkret. Därför passar den här kanon!

Om två veckor alltså!
Ha det bra tills dess och följ med oss på resan!
Gabrielle

Första enkät färdig!

Ny vecka fylld med arbete och endast tre veckor kvar tills vi åker! Helt ofattbart...

I fredags satt jag och Gabbe och gjorde klart den första enkäten vi tänkt dela ut till ca två klasser - det känns än så länge jättebra! Det är mycket arbete kvar och kan bli tufft, men i förra veckan beställde vi en bok som nu äntligen kom för några dagar sen. Öppet sinne, stor respekt - filisofiska samtal med barn om Barnkonventionen heter den, skriven av Liza Haglund och Anders Persson. Den är tänkt att hjälpa oss i vårt arbete och våra diskussioner vi planerar att ha med barnen i Manila. Jag har hunnit läsa ca 30 tal-sidor och den är jättepedagogisk! Författarna ger tips på hur man håller en diskussion levande, hur man för den vidare och vad för knep man kan använda sig av. De påpekar betydelsen av att även ifrågasätta saker som ses som självklara och att engagera barnen så att alla är aktiva, lyssnar hela tiden och hjälper varandra - mycket intressant! Ser fram emot många lässtunder med denna bok.

En veckas tufft arbete kvar, sedan går vi på höstlov! Vi planerar att sitta och arbeta med projektet en hel del under lovet, eftersom gärna annat skolarbete tyvärr tar plats under de vanliga veckorna...Ska bli skönt med lite paus så vi får tid att förbereda oss för vårt äventyr!

Ha det bra så länge!
Stå på er!!

Kram
Martina

PS: Ni missade väl inte den fina artikeln om vårt projektarbete i Hallandsposten i lördags?

Möte med resgruppen

Hej på er!

Förra måndagen träffades alla vi som ska resa till Manila ihop i ett möte tillsammans med våra handledare Henrik och Martina. Inbjudna till mötet var också våra föräldrar och under mötets gång visade Martina foton från och pratade om elevhälsoteamets resa till Manila i feburari. Vi diskuterade alla de praktiska delarna kring resan, presenterade våra projektarbeten för föräldrarna, pratade om den senaste tyfonen som drabbat stora delar av Manila kraftigt, och Martina berättade lite allmänt om Filippinerna och om människorna och kulturen. Självklart kom många frågor upp och eftersom Martina har så stor erfarenhet av Filippinerna då hon tidigare bott i Asien, så var hon mycket kunnig och kunde besvara alla typer av frågor! Känns tryggt för både oss resenärer och för våra föräldrar!

Vårt livs största resa, äventyr och utmaning kommer närmare och närmare, och det känns! Jag gick ifrån mötet med en sån iver och fylld med så många idéer och tankar som min stackars mamma fick lyssna på hela bilresan hem. Fastän det är bara lite mindre än fyra veckor kvar så är det fortfarande overkligt och ofattbart att vi ska få ta del av en helt annan värld, en helt annan kultur, möta helt andra människor och upptäcka hur olika vi är och hur olika vi lever men att det samtidigt inte skiljer så mycket ändå, på andra sidan jordklotet!

Stå på er!
/Martina


Hallandsposten!

Jag har varit sjuk hela veckan och har fortfarande stämbandsinflammation, men på något vänster lyckdes jag ändå tillsammans med de andra tjejerna genomföra en intervju med Hallandsposten om vår resa till Filippinerna. Det känns jättekul och vi ombads att hålla utkik de närmaste dagarna. Spännande!

Eftersom jag har varit sjuk har arbetet under veckan varit nästintill stillaståande, men vi tar nya tag och ser fram emot nästa vecka!

Stå på er!
Gabrielle

RSS 2.0